maart 26, 2024

Zet je eigen YouTube-kanaal op voor een passief inkomen

webdesigner, webdesign, helmond, website laten maken, zazoutotaal, websitebureau, Google optimalisatie, website hoger in Google, webshop laten maken, online marketing bureau, betaalbare website, logo laten maken, logo ontwerper, grafisch design, grafisch ontwerper. dropschipping website, chat ai, chat gpt, blog artikelen schrijven, website onderhoud, Google reviews, radio reclame maken, cookies op mijn website, website winkel helmond. silvio van de Ven, Bas van Es, Elfi Maas

Zet je eigen YouTube-kanaal op voor een passief inkomen

Het verdienen van een passief inkomen is voor iedereen aantrekkelijk. Zo kun je letterlijk slapend geld verdienen. Je hoeft er zelf namelijk niet veel voor te doen om er geld mee te verdienen en ook te blijven verdienen op langere termijn. We gaan je uitleggen hoe je een passief inkomen met je eigen YouTube-kanaal kunt verdienen.

Een eigen YouTube-kanaal beginnen

Het beginnen van je eigen YouTube-kanaal is leuk om te doen. Je kunt video’s maken over wat je maar wilt. Je kunt hierbij een specifiek onderwerp kiezen en hier video’s over maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld video’s maken over auto’s of het maken van kookvideo’s. Zo kun je je passie of hobby omzetten in leuke video’s. Ook is het maken van vlogs over je dagelijkse leven nog steeds erg populair.

Veel mensen denken dat je per se een professionele camera nodig hebt om video’s te kunnen maken. Maar je kunt ook veel op de computer zelf maken en het beeldmateriaal filmen met je telefoon. Deze hebben tegenwoordig over het algemeen zeer goede camera’s, waar je al veel mee kunt.

Een passief inkomen met je YouTube-kanaal

Als je video’s maakt voor op YouTube is de kans groot dat je er een leuk passief inkomen mee kunt verdienen. Maar hoe gaat dit dan in zijn werking? Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met YouTube. We zullen op alle manieren later nog specifiek in gaan. Wel kun je met alle manieren een passief inkomen verdienen.

Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van een advertentie op je video. Jij uploadt de video en hoeft er daarna niets meer aan te veranderen. Wanneer je video bekeken wordt, zul je inkomsten ontvangen door middel van de advertentie inkomsten. Dit geldt ook voor andere manieren van geld verdienen via YouTube. Je hoeft je video alleen te uploaden en daarna zal de video de rest van het werk voor je doen.

YouTube partner worden

De meest bekende manier van een passief inkomen verdienen via YouTube, is door het worden van YouTube partner. Je meldt je hierbij aan bij het YouTube Partner Programma. Als je hier bij aangemeld bent kun je advertenties plaatsen op je video’s en hier geld mee verdienen.

Wanneer jij de advertentie voor een video aanzet, zul je per een bepaald aantal kijkers een vergoeding krijgen. Hoeveel dit ongeveer gaat zijn, wordt voorspeld in je account onder Maandelijks Geschat Inkomen. Hier wordt berekend hoeveel ze verwachten dat de advertenties op jouw video’s gaan opbrengen. In het Analytics overzicht zul je precies kunnen zien hoeveel je hier mee verdiend hebt en op welke video het was. Hier kun je weer van leren welke video’s in de smaak vallen en hier op inspelen met het maken van nieuwe video’s. Zo worden ze in het vervolg hopelijk ook goed bekeken.

Samenwerkingen met bedrijven

Iets wat ook veel geld kan opleveren op YouTube, is het samenwerken met bedrijven. Dit gaat vaak om het uitproberen of laten zien van producten of diensten die zij verkopen. Er zijn 2 manieren om hier geld mee te verdienen. Zo bestaat een samenwerking vaak uit een basisbedrag wat je betaald krijgt met daarop aanvullend een affiliate link.

Als je een vast bedrag betaald krijgt voor een video, dan is het leuk verdiend, maar geen manier van een passief inkomen creëren. Pas wanneer er een affiliate link aan gekoppeld zit, kun je er passief mee verdienen. Een voorbeeld hiervan is dat je reclame maakt over een mascara die je gekregen hebt en die je in de video gebruikt. Hierbij post je een link in de omschrijving van je video, waar de mascara direct gekocht kan worden. Wanneer mensen hier een aankoop doen, kan het zijn dat je een aanvullend bedrag krijgt voor je samenwerking per verkocht item.

Affiliate marketing gebruiken op je Youtube-kanaal.

Wanneer je net begint met het maken van video’s zul je nog niet meteen in aanmerking komen voor samenwerkingen. Ook om toegelaten te worden tot het YouTube Partner Programma moet je aan verschillende eisen voldoen, wat ook even kan duren voor je hier in aanmerking voor komt. In de tussentijd kun je al wel beginnen met affiliate marketing. Dit is dan ook een zeer goede manier van een passief inkomen verdienen.

Als je aan affiliate marketing wilt beginnen, moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk. Zo’n netwerk werkt samen met bedrijven en biedt op die manier affiliate aan. Zo kun jij kijken of er een bedrijf is die aansluit bij jouw video’s. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een product te laten zien of te reviewen.

Om het product aan te kunnen schaffen, plaats je een persoonlijke link in je omschrijving. Deze link verwijst door naar de website waar je het besproken product kunt aanschaffen. Als er dan via jouw persoonlijke link een aankoop gedaan wordt, dan krijg jij hier een commissie voor als bedankje. Ook nadat jij de video gedeeld hebt zul je hier geld mee verdienen. Zolang de affiliate link beschikbaar blijft, zullen mensen via de link aankopen kunnen doen en kun jij ermee blijven verdienen.

Verschillende manieren combineren

Om een hoger passief inkomen te realiseren kun je verschillende manieren combineren. Zo kun je op elke video een advertentie plaatsen als je bent toegelaten als YouTube partner. Zo kun je dus dubbel verdienen op bijvoorbeeld een video dat een samenwerking is. Ook wanneer je een affiliate link plaatst bij een video kun je hier een advertentie op zetten. Zo heb je inkomen van je views en ook van je affiliate link.

Door de combinatie van deze manieren van geld verdienen, kun je een leuk passief inkomen verdienen. Je hoeft hierbij alleen de video te maken en zorgen dat het een video is die mensen aanspreekt. Door iets uit te leggen, proberen te leren of over een onderwerp te praten wat populair is, zullen mensen ook in de toekomst je video blijven kijken. Zo kan het zijn dat je ook na een langere tijd nog steeds geld zult verdienen met een video die je bijvoorbeeld ruim een jaar daarvoor gemaakt hebt.

Voor vragen of onduidelijkheden kan je altijd nog contact met ons opnemen.

admin

admin

gevonden

Niet gevonden wat je zocht?